13 січ. 2011 р.


На десятому етапі раллі Дакар 2011 українці йдуть у відрив. Після півторатисячного марш-кидка ліазона і переходу через Анди і кордон Чилі з Аргентиною український екіпаж стояв на старті 10 спецділянки. Незважаючи на купу проблем і відсутність звязку на першій точці українці з’являються 13-ми, хоча стартували 53-ми.

Дотого ж фінішували це дуже м'яко сказано. Скоротити відставання на 40 позицій це справжній тріумф волі та прагнення до перемоги. Знаменно, що це після стількох труднощів, після загрози зняття з перегонів і поломаних авто, які насилу довезли до Буенос-Айреса. Навіть в Україні дехто запанікував - і дав повідомлення про передчасне закінчення української сторінки на Дакарі 2011

Після старту наші співвітчизники чомусь пропали з стартових моніторів. Було незрозуміло - невже все таки зняли, чи може старт не відбувся. Дякувати Богу перегонів на першій точці маршруту вони з'явилися 13-ми. Другий чекпойнт - покращуючи результат 12-ті, тимчасово знизили темп і доїхали до четвертого контрольного пункту сімнадцятими. Потім хлопці піднажали і досягши 11 позиції на 5-му чекпойнті вони утримували темп і ритм. До кінця етапу вони доїхали 19-тими. Що вже тут скажеш ще ніколи українці не були такими близькими до першої десятки.

Трохи попсували радість високого результату організатори - нарахували 15-ти годинну пеналізацію за результатами два етапи. Тому екіпаж SIXT UKRAINE під щасливим номером 380 наразі посідає 36 місце у загальному заліку.

Немає коментарів: