5 квіт. 2011 р.

Алюмінієві кофри або "Зроби сам" за матеріалами moto.kiev.ua

Загальний вигляд кофрів
Ось знайшов цікаву розмову розумних людей:

Форумчанин lesha4ever (Олексій) з "мотка": Вирішив зробити кофри з алюмінію, за основу взяв Zega-case (дякую "Дядку И" що дав пощупати його кофри).система кріплення з середини


Там де мені обіцяли зробити, сказали що можуть зробити з тітану, товщина 2.5 мм.
І от по останнім даним мені сказали що кофр 40*40*25см буде важити 10кг.... а це забагато. Зеговський важить 4.5 кг в середньому з кріпленням.
Обидва кофра вже готові
Тому вирішив сам купити лист сплаву і віддати його на виготовлення. Тут то і чекав мене облом. Сортів алюмінію куча, в них я не орінтуюсь, треба допомога..

Алюміній 1.8мм знайшовся на місці де робили кофри, яка марка - нікому не відомо. Не м'який як пластилін, але і не дюраль, щось середнє. але форму тримає непогано)))технологія не зварна. Бокові грані гнулися і тільки на одному ребрі - зварний шов.
система крыплення з ззовні. Самі елементи кріплення зроблені з поліуретану<br />
Верхні кріплення зафіксовані 4-ма болтами. Прокручується тіки залізний фіксатор. Залізні фіксатори сидять в пазах, тож навіть якщо трохи ослабне затяжка "кругляшкою", то то фіксатор не вийде з пазів. Але саму "кругляшку" ше можна зафіксувати за допомогою пластикової заглушки на різьбу, бо воно довга (трохи укорочу) і при завантаження можна подерти руки. В зега там так само зроблена заглушку.
Замки і кришка
Зверху на кришці будуть чотири міні ручки для фіксації додаткового багажу, тож за них і можна переносити кофр, або до них прикріпити ремінь для переносу. Кришка і замки ще не зроблені. систему для замків знайшов тільки на р-к юність. Вартість - 17грн
Замок буде або навісний, або ще щось придумаю...

Кришка просто поки без уплотненя. для герметичності планую купити гуму(яку саме ще не вибрав) і по периметру обклеїти кришку зсередини.
Вигляд згори. Як видно лівий кофр ще на тимчасових стяжках.
Варив і гнув не я. Робили люди які це справді вміють робити. тож точну технологію виготовлення описати не можу. Я тільки зробив креслення і їм передав.
система кріплення з середини
п.с: ужо накреслений і в процесі виготовлення топ-кейс (верхній кофр), в який будуть влазити 2 повноцінні шоломи, вага буде десь 6кг і об"єм літрів 55

Побажаймо удачі Олексію, граматику та орфографію збережено в первозданному інтренет-вигляді.

Немає коментарів: