22 лют. 2011 р.

Саморобний мотоцикл "JaGiva"

Цей мотоцикл багато років будує та модифікує Славко Лях. Кажуть зараз він обладнаний дисковими гальмами на усі колеса та має на два кофри більше, проте перевірити це не можу. Як зрозуміло із назви мотоцикл базується на вузлах та елементах мотоцикла Ява.
Java? Ні, це JaGiva
Але називається JaGiva, тому що є там і багато елементів від Сagiva. Пластик саморобний, з частиною елементів від BMW F-650 (першого выпуска) и глушник від BMW R-1200 GS.
Пластикові деталі мотоцикла JaGiva
Мотор саморобного мотоцикла JaGiva
Ідея встановити імпортний мотор виникла спонтанно, коли Славко: " ...увидел на рынке четырехтактовый мотор от ендуро Cagiva, объемом 350 см3. В комплекте были: карбюратор, воздушный фильтр, глушитель, электропроводка, все реле и спидометр с тахометром." Як мало потрібно умілому майстру для втілення задуманого!
Рама саморобного мотоцикла JaGiva
Спочатку мотор був встановлений на тимчасові кріплення, оскільки не було впевненості, що він хоча б заведеться. Але вже перші поїздки довели, що йому тут і місце.
JaGiva - все майже готово
За словами Славка, коли робота над рамою завершилась, то Явівських запчастин там майже не залишилося. І от тоді він взявся за пластик. Клеїв болванки з пенопласту, підганяв і витратив купу часу на шліфування кожної грані. Виклеював із склотканини на епоксидці, оскільки навіть не підозрював про існування поліефірних смол.
Саморобний мотоцикл JaGiva та елементи пластикового обвісу
Роботи з пластиком проводились у зимово-весняний період, тому смола та фарба дуже довго висихали. Проте до «Тарасової гори-2008» Лях закінчив свою творчість і продемонстрував шедевра перед ясні очі української байкерської тусовки.
Саморобний пластик на бак
Щасливий Славко накатав 4 тис км вже за перші місяці, проте не зупинив свого технічної творчості. Тому я ще не раз розкажу про його мотоцикл.
JaGiva

1 коментар:

Славко Лях сказав...

Привіт!
Це я той самий Славко "Лях".
Дякую за статтю!

В даний час, на жаль, JaGiv-и вже нема, залишилась тільки рама з колесами.
Після JaGiv-и були інші проекти, але я маю наміри її воскресити в новому образі. :)
Розповіді про старі і нові проекти можна знайти на форумі roker.kiev.ua